tisdag 26 oktober 2010

Marängtårta


Maräng
4st äggvitor
2dl socker
1 påse flagad mandel 50g

Kaka
75 gram
1dl socker
4st äggulor
1,5dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
3msk mjölk

Fyllning
3dl grädde
1liter skivade färska jordgubbar eller annan frukt tex hallon, bananer, persikor...

*Sätt ugnen på 150grader.
*Separera äggen och lägg vitorna i en stor och gulorna i en liten skål.
*Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan.

Maräng
*Vispa äggvitorna till hårt skum.
*Tillsätt socker under vispning och vispa 2-3 minuter. Ställ åt sidan.

Kaka
*Vispa rumstempererat smör (eller micra i 15sek) och socker poröst. Tillsätt en gula i taget under vispning.
*Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smörsmeten.
*Tillsätt mjölken och blanda ner med slickepotten.

*Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, ska vara tunt.
*Bred över marängen och strö över mandeln.
*Grädda 25minuter i nedre delen av ugnen.

*Vispa grädden och blanda den med bär eller frukt.
*När kakan kallnat, vänd den upp-och-ner på annan plåt med papper. (Lättast att lägga papper över kakan, sedan lägga plåten ovanpå och sedan vända).
*Dela på mitten, på bredden.
*Lägg på fyllningen och vänd över den andra delen med hjälp av papperet under den så mandeln kommer uppåt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar