Maräng
4st äggvitor
2dl socker
1 påse flagad mandel 50g
Kaka
75 gram
1dl socker4st äggulor
1,5dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
3msk mjölk
Fyllning
3dl grädde
1liter skivade färska jordgubbar eller annan frukt tex hallon, bananer, persikor...
*Sätt ugnen på 150grader.
*Separera äggen och lägg vitorna i en stor och gulorna i en liten skål.
*Gör marängen först, så slipper du diska visparna emellan.
Maräng
*Vispa äggvitorna till hårt skum.
*Tillsätt socker under vispning och vispa 2-3 minuter. Ställ åt sidan.
Kaka
*Vispa rumstempererat smör (eller micra i 15sek) och socker poröst. Tillsätt en gula i taget under vispning.
*Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner det i smörsmeten.
*Tillsätt mjölken och blanda ner med slickepotten.
*Bred ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, ska vara tunt.
*Bred över marängen och strö över mandeln.
*Grädda 25minuter i nedre delen av ugnen.
*Vispa grädden och blanda den med bär eller frukt.
*När kakan kallnat, vänd den upp-och-ner på annan plåt med papper. (Lättast att lägga papper över kakan, sedan lägga plåten ovanpå och sedan vända).
*Dela på mitten, på bredden.
*Lägg på fyllningen och vänd över den andra delen med hjälp av papperet under den så mandeln kommer uppåt igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar