3 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning: Kokas häftigt i 2 minuter
125 gr margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gräddas i 175 grader i ca 40 min.
Gör en vanlig sockerkaka och låt den kallna.
Dela kakan på mitten och dränk de båda bottnarna med den kokta fyllningen.
Lägg ihop kakan och låt fyllningen stelna.
Garnera med siktat florsocker
lördag 21 april 2012
tisdag 3 april 2012
Köttfärspaj med bladspenat
Pajdeg vanlig form
4dl mjöl
200g margarin
1/2 krm salt
1/2 tsk ättika
5 msk vatten
*Blanda allt till pajskalet och lägg i formen. Nagga med gaffel och förgrädda i 10 min.
*Tina spenaten om den är fryst.
*Skala, dela och finhacka halva löken. Skär resten i tunna skivor.
*Stek hackad lök och färs i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano, salt och peppar.
*Krama vätskan ur spenaten och rör ner i färsfräset.
*Fyll pajformen med färsfräset. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formen. *Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajen har "stannat". Gör salladen under tiden.
4dl mjöl
200g margarin
1/2 krm salt
1/2 tsk ättika
5 msk vatten
Köttfärsröra
250g bladspenat
1 röd lök
500g köttfärs
1msk olivolja
1tsk oregano
1tsk salt
2krm peppar
150g fetaost
3 ägg
2dl mjölk
*Blanda allt till pajskalet och lägg i formen. Nagga med gaffel och förgrädda i 10 min.
*Tina spenaten om den är fryst.
*Skala, dela och finhacka halva löken. Skär resten i tunna skivor.
*Stek hackad lök och färs i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano, salt och peppar.
*Krama vätskan ur spenaten och rör ner i färsfräset.
*Fyll pajformen med färsfräset. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formen. *Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajen har "stannat". Gör salladen under tiden.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)