torsdag 19 september 2013

Pastagratäng med kassler och fyra ostar

4 port pasta gärna gnocchi
200g broccolibuketter
1/2 purjolök
400g kassler
1 tsk smör eller margarin
2 ägg
1del mjölk
4dl pastasås fyra ostar

*Sätt ugnen på 225 grader.
*Koka pastan och lägg i broccoli och skivad purjolök när det återstår 3min av koktiden.
*Skär kasslern i strimlor. Smörj en ugnssäker form.
*Vispa ihop ägg och mjölk med ostsåsen. Blanda i pasta, broccoli, purjo och kassler i ostsåsen och häll upp det i formen.
*Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.

tisdag 3 september 2013

Pastagratäng med kassler/skinka/bacon och morot

0,5 påse pastaskruvar/snäckor
250g skinka/kassler/bacon
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
3dl matlagningsgrädde
1dl creme fraiche
1st frp du chef vegetarisk
salt och peppar
riven ost

*Koka pastan.
*Stek bacon, lök och vitlök i lite matfett. Blanda i rivna morätter, grädde och creme fraiche, låt puttra upp.
*Rör i fond du chef tärningen och smaka av med salt och peppar. De ska smaka ganska mycket eftersom smakerna brukar blekna något i ugnen.
*Häll upp pastan i en form och blanda i skinksåsen. Stö över osten och gratinera sedan på 225 grader i ca 15 min tills osten får fått fin färg.