tisdag 18 mars 2014

Ost- och baconpaj m,ed bladspenat.

200g bacon
1dl västerbottenost
6 ägg
2 dl vispgrädde
1 påse färsk bladspenat
Smör
Salt och peppar

*Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform eller ugnsform.
*Stek bacon knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
*Vispa ihop ägg, grädde och ost.
*Fördela spenaten och bacon i formen och slå på äggsmeten över.
*Krydda med lite salt och rejält med nymald svartpeppar.
*Grädda alltsammans i ca 30min eller tills "pajen" stannat och fått fin färg.
*Servera med sallad och turkisk yoghurt med vitlök och ev guacamole.

måndag 17 mars 2014

Pulled pork


1 stor bit fläskkarré

Sås
2-3 msk tomatpuré
2-3 msk olivolja
några matskedar vatten
1/2-1 påse Taco/burrito spice mix
Salt och peppar

3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 morot

*Blanda ihop ingredienserna till såsen.
*Lägg köttet i en lergryta/järngryta.
*Häll över såsen och vänd runt köttet. I med skivade morötter, skalad och delad lök.
*Ställ den längst ner i ugnen på 125grader i 7-8 timmar.